Resultaten voor zonnecellen

 
zonnecellen
Imec levert zonnecellen voor experiment in stratosfeer Leuvenactueel.
In Zweden zullen begin oktober enkele printbare zonnecellen en een magnetometer meegestuurd worden met een ballon met een oppervlakte van 640 vierkante meter. Het Leuvense electronicabedrijf Imec levert de zonnecellen voor het experiment dat werd goedgekeurd door Europees Ruimtevaartbureau ESA.
Zonnepanelen in de schaduw? Zonnecellen in glas? Dubo Limburg.
Zonnecellen in glas? Nu het aantal zonnepanelen nog steeds toeneemt, groeit ook de behoefte aan esthetische, bouwgeïntegreerde oplossingen. Reden om de sector uit te dagen een product te ontwerpen dat zonne-energie beter toepasbaar maakt in de gebouwde omgeving. Het resultaat: 4 innovatieve oplossingen.
Toekomstige zonnecellen zullen ook langs de achterkant licht opvangen Nieuws Data News.
Testen" tonen aan dat dergelijke cellen over hun volledige levensduur 10 tot 40 procent meer energie opleveren dan vergelijkbare eenzijdige zonnecellen, afhankelijk van de installatie, de locatie, en de efficiëntie van de achterzijdebelichting. Deze zonnecellen zullen de energieopbrengst van grote zonneparken aanzienlijk doen toenemen en kunnen dan ook een belangrijke bijdrage leveren aan een duurzame energietoekomst, schrijft Imec in een persbericht.
Zonnecel, de toepassing in zonnepanelen. Wat doen zonnecellen? / Zon7.
Een zonnepaneel bestaat uit veel losse zonnecellen die onderling met elkaar verbonden moeten zijn. Het aantal zonnecellen, de grootte ervan en de zuiverheid van het silicium bepalen vervolgens de opbrengst. Wanneer u zelf zonnecellen gaat kopen, volgt er dus een ingewikkeld klusproces.
Nieuwe Leuvense technologie voor productie van zonnecellen Made in Vlaams-Brabant.
Imec en Crystal Solar, producent van siliciumschijven voor zonnepanelen, hebben een doorbraak gerealiseerd om op een veel goedkopere manier zonnecellen aan te maken met een hoge efficiëntie van 225, procent. We kunnen de technologie theoretisch nu al op de markt brengen, zegt Jozef Szlufcik, directeur van de afdeling zonnecellen bij Imec.
Goedkope zonnecellen in je woonkamer.
Zo zou het bijvoorbeeld mogelijk worden om de zonnecellen te verwerken in behang of als onderdeel van een vitrage, waar ze een deel van de energie uit kunstmatige verlichting kunnen terugwinnen. De onderzoekers testten de printmethode uit met organische zonnecellen in een bladvormig patroon.
Zonnecellen in geluidsschermen langs E17-E34 Bart Tommelein.
Een project kan maximaal 25% investeringssteun krijgen van de in aanmerking komende kosten. Op voorstel van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein besliste de Vlaamse regering vandaag om maximaal 680.000 euro toe te kennen aan de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel NV BAM voor de plaatsing van geluidsschermen met geïntegreerde zonnecellen.
Imec stelt nieuwe generatie zonnecellen voor Nieuws Data News.
De CIGS-zonnecellen zijn dunnefilm-zonnecellen die op plooibare folies kunnen gemaakt worden en die in de toekomst onze gevels en ramen kunnen omtoveren tot energieproducenten. Met een extra perovskietcel erbovenop worden deze zonnecellen nog beter." De nieuwe zonnecellen worden deze week voorgesteld op EUPVSEC in Brussel, een conferentie en beurs rond de allernieuwste ontwikkelingen op het vlak van zonne-energie.
Plastic zonnecel met 69%, rendement op komst VMx.
Na integratie van de cel in een zonnecelmodule kon ook een uitstekende module-efficiëntie van 5% voor een module-oppervlakte van 25 cm worden aangetoond. Organische zonnecellen worden beschouwd als een opkomende technologie die een goedkoper en flexibel alternatief kan worden voor de momenteel dominante silicium zonnecellen.

Contacteer ons