Op zoek naar subsidies particulieren 2016?

 
subsidies particulieren 2016
subsidies.
Naast bovengenoemde subsidies voor bedrijven, bestaan er ook subsidies voor particulieren. Sommige provincies, gemeenten en steden voorzien naast de bestaande federale en Vlaamse subsidies en de steun via de netbeheerders ook zelf steun voor energie-investeringen bij particulieren. Zoek zelf de subsidies op waar u voor in aanmerking komt via: http//www.energiesparen.be/subsidies/subsidiemodule.: Verhoogde investeringsaftrek voor energiebesparende investeringen. 1 juli 2015. Type investeringen: allerlei zowel energiebesparing als productie. Omvang subsidie: voor investeringen in 2015 aanslagjaar 2016 geldt een investeringsaftrek van 135%, voor energiebesparende investeringen.
Subsidie zonnepanelen 2019 Up-to-date informatie prijstabel.
Deze regeling had vooral te maken met een vermindering in de BTW van 21% naar 6% en kon het ervoor zorgen dat particulieren rond de 200 euro gingen besparen. Deze regeling is in 2016 niet meer van toepassing maar heeft plaats gemaakt voor een nieuwe BTW-regeling, zoals eerder beschreven. Hieronder volgt een overzicht en beschrijving van de meest voordelige en gebruikte regelingen, subsidies en voordelen waar de particuliere gebruiker van zonnepanelen recht op heeft.:
Energie subsidies.
een doorlink naar de juiste website met meer informatie en een aanvraagformulier. Soms geeft de Energiesubsidiewijzer aan dat jouw gemeente geen subsidies heeft. Het kan zijn dat jouw gemeente een subsidie dan niet heeft aangemeld. Informeer bij jouw gemeente naar subsidies voor energiebesparende maatregelen. Voor subsidies geldt.:
Subsidies voor zonnepanelen Mijn EPB.
Home EPB nieuws Hernieuwbare energie Subsidies voor zonnepanelen. Subsidies voor zonnepanelen. Subsidies voor zonnepanelen. De Vlaamse regering heeft beslist om vanaf juni 2015 geen groenestroomcertificaten meer toe te kennen aan PV-installaties die minder produceren dan 10 kW. Door de daling van de kostprijs van pv-panelen en de stijging van de elektriciteitstarieven, is er geen nood meer aan subsidies. We kunnen ons hierdoor de vraag gaan stellen of zonnepanelen nog interessant zijn en of er een mogelijkheid is om de extra kosten deels of volledig te omzeilen. Zonnepanelen nog interessant? Of zonnepanelen interessant zijn hangt grotendeels af van de kost van de netvergoeding. In de meeste gemeenten blijven zonnepanelen interessant en zijn voor particulieren vanaf 2015 de goedkoopste keuze voor hernieuwbare energie die verplicht wordt via de EPB-verslaggeving.
Dakisolatie: premies, fiscale voordelen en subsidies voor dakisolatie.
Deze subsidies gelden voor particulieren, bedrijven, scholen, verenigingen en lokale besturen. Verlaagd btw-tarief van 6% i.p.v. 21% voor dakisolatie. Voor renovatiewerken aan uw woning dus ook voor dakisolatie betaalt u slecht 6% btw in plaats van 21%. Tenminste, als u aan volgende voorwaarden voldoet. Uw woning is meer dan 5 jaar oud 10 jaar oud vanaf 2016.
Van Roy Subsidies Premies Aalst, Zottegem, Ninove, Ternat, Dilbeek.
Alle Info en voorwaarden over de premies voor Vlaanderen per doelgroep particulieren, bedrijven, scholen, verenigingen en lokale besturen vindt u terug op: www.energiesparen.be/subsidies. Op www.vreg.be/uw-netbeheerder vindt u terug wie de netbeheerder in uw gemeente is. Ondernemers kunnen ook de subsidiedatabank voor ondernemers raadplegen. Deze bevat informatie over de subsidies en andere steunmaatregelen van de provinciale, Vlaamse, federale en Europese overheden: www.agentschapondernemen.be/subsidiedatabank. De Brusselse Hoofdstedelijke Regering heeft op 24 september 2015 het energiepremiestelsel 2016 goedgekeurd.
Andere subsidiemogelijkheden voor de culturele en creatieve sectoren Creative Europe. cross. login. question-circle. search. up-down. vlaanderen-logo. warning. Close. Verwijder filter.
Europees Sociaal Fonds. Het Europees Sociaal Fonds geeft subsidies aan organisaties die de arbeidsmarkt stimuleren om werkzoekenden nieuwe kansen te geven en werknemers tevreden aan het werk te houden. Europese subsidieprogrammas omtrent innovatie, wetenschap en technologie. Europrogs en IWT informeren over de steunmogelijkheden regionaal, nationaal, Europees voor transnationale projecten op het vlak van onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie.
Woonpremie Energie Stad Gent.
Deze subsidieregeling geldt voor eigenaars, bewoner-eigenaars, bewoner-huurders, verenigingen van mede-eigenaars, verantwoordelijken van erkende feitelijke verenigingen en personen gemachtigd op te treden als rechtspersoon. De subsidies zijn van toepassing op bestaande panden bestemd voor huisvesting, panden van erkende verenigingen, gelegen in Gent en woonboten die een vergunning en een adres hebben. De voorwaarden zijn verschillend per subsidie. Ze geven telkens aan.: hoeveel het maximaal belastbaar inkomen mag bedragen.; in welke hoedanigheid u welke premies kan aanvragen.; aan welke technische voorwaarden de werken moeten voldoen. Lees meer over subsidiebedragen en voorwaarden in het reglement. U vindt hier ook de geïndexeerde inkomens voor 2016 en 2017.
Nieuwe subsidieregels voor warmtepompen, biomassaketels en zonneboilers in 2018 Gawalo.nl.
Wel gelden per 1 januari 2018 weer iets andere voorwaarden voor de tegemoetkoming in de aanschaf van zonneboilers, biomassaketels en warmtepompen. Sinds 1 januari 2016 kunnen zakelijke gebruikers en particulieren subsidie krijgen bij de aanschaf van zonneboilers, biomassaketels en warmtepompen met een klein vermogen.

Contacteer ons